La guia MICHELIN France 2017

La guia MICHELIN France 2017

El restaurant 1947 de Yannick Alleno, a Courchevel, obté tres estrelles de l’edició de 2017.

La guia MICHELIN France 2017 incorpora 70 nous restaurants amb estrelles, una xifra rècord en els deu últims anys. En total, la selecció recompensa 616 establiments amb estrelles.

Aquest any, el restaurant 1947, ubicat a l’hotel Cheval Blanc, de Courchevel, aconsegueix tres estrelles Michelin. El xef Yannick Alleno, ja distingit amb tres estrelles al seu restaurant Pavillon Ledoyen, de París, proposa en aquesta taula excepcional una experiència gastronòmica fora de sèrie.

“El xef Yannick Alleno i el seu equip proposen una veritable lliçó d’alta cuina en 1947: una experiència memorable que, sense cap dubte, mereix el viatge i que seduirà els paladars de la gent gran gourmets del món”, ha comentat Michael Ellis, director internacional de les guies MICHELIN. “El seu treball entorn a les salses, resultat de llargues investigacions sobre l’extracció i la fermentació, juntament amb un perfecte domini de les tècniques i del maridatge de sabors, són la promesa d’una cuina emocionant. Una cuina que posa en valor la riquesa de la regió de Savoia, ja que el xef fa servir productes locals com el salvelino, els crozets, el corégono i, fins i tot, herbes de muntanya “.

La selecció 2017 inclou també 12 nous restaurants dues estrelles: Le Pressoir d’Argent- Gordon Ramsay i La Grande Maison de Bernard Magrez, a Bordeus, Le Pré-Xavier Beaudiment, situat a Clermont-Ferrand, Le Montgomerie i Le Kintessence, a Courchevel , La Maison des Bois-Marc Veyrat, a Manigod, La Grenouillère, a Madeleine-sur-Montreuil, Kei, La Table de l’Espadon i Clarence, a París, L’Hostellerie de Plaisance, a Saint Emilion, i, finalment , Gindreau, a Saint-Medard.

Repartits pel tot el territori francès, altres 57 restaurants obtenen la seva primera estrella en l’edició de 2017 de la guia MICHELIN, prova de la vitalitat i l’estreta relació gastronòmica entre les regions del país. Aquest és el cas, per exemple, del Nord i el Pas de Calais, on el restaurant La Liégeoise, a Wimereux, i Haut Bonheur de la Table, en Cassel, aconsegueixen per primera vegada una estrella, però també d’Ardecha, amb W, a Annonay, i, fins i tot, de les Landes, amb Le Hiltau.

Aquest any, els inspectors han constatat també que els xefs continuen preferint una cuina desacomplexada, preocupats per la petjada ecològica i econòmica del seu treball. Conscients dels límits de la naturalesa i respectuosos amb les propostes dels productors, els cuiners cada cop més, tendeixen a elaborar cartes curtes, com Pertica, en Vendôme, que proposa un únic menú.

Responent al control dels preus i les demandes dels clients, els xefs són conscients que una cuina de qualitat ha de ser sinònim també de preus moderats i han posat una especial atenció en els mateixos. Aquesta és la situació, per exemple, L’Auberge Tiegezh, situat a Guer, on el jove xef Baptiste Denieul, de només 25 anys, ofereix un menú de 25 euros, de l’Alchémille, en Kaysersberg, on el xef Jérôme Jaeggle proposa , en una antiga casa d’apostes, un menú de mercat per 24 euros, i del Restaurant H, a París, on el xef Hubert Duchenne planteja un menú per 30 euros.

La guia MICHELIN France 2017 està disponible des del 15 de febrer, al preu de 24,90 euros. Els interessats podran accedir a través de MICHELIN Restaurants i ViaMichelin a la selecció i reservar en restaurants tant per web com per dispositius mòbils.

Aquesta nova edició recull 3.222 hotels i cases rurals i 4.362 restaurants, entre ells:

-616 Restaurants amb estrella.

-27 Restaurants tres estrelles, d’ells 1 nou.

-86 Restaurants dues estrelles, d’ells 12 nous.

-503 Restaurants un estel, d’ells 57 nous.

-645 Restaurants Bib Gourmand, d’ells 94 nous.