LA GUIA MICHELIN HONG KONG MACAU 2017

LA GUIA MICHELIN HONG KONG MACAU 2017

Amb un total de 79 restaurants amb estrelles, d’ells, 8 amb tres estrelles, Hong Kong i Macau s’han convertit en veritables locomotores del panorama gastronòmic asiàtic.

Michelin ha presentat la nova edició de la guia MICHELIN Hong Kong Macau 2017, que selecciona 238 restaurants a Hong Kong i 68 a Macau.

En aquesta selecció, tots els restaurants recompensats amb tres estrelles, és a dir, 6 a Hong Kong i 2 a Macau, mantenen les seves estrelles: poc més d’un centenar de restaurants al món poden enorgullir-se de posseir aquesta distinció.

Quatre restaurants han estat distingits amb dues estrelles: Ta Dv, situat al segon pis de l’hotel Pottinger, a Hong Kong, on el xef Sato Hideaki proposa una cuina innovadora en la qual les tècniques japoneses i franceses es fonen per aportar valor als productes asiàtics; Kashiwaya, sucursal de Hong Kong de la casa mare d’Osaka i especialitzada en cuina japonesa; Mizumi, a Macau, una taula que ofereix una elegant cuina nipona gràcies a uns ingredients que procedeixen directament del Japó i desenvolupada pels xefs Shimamiya, Yoshida i Kazuhito Motoyoshi, tots tres amb base al Japó. Finalment, i també a Macau, Feng Wei Ju aconsegueix dues estrelles. En aquest restaurant, on destaca una impressionant barra daurada, es serveixen tres tipus de cuina: sichuanesa, de Hunan i, finalment, plats de fideus, preparats directament a la vista dels clients.

“Si bé el mercat s’ha estabilitzat i ha guanyat en qualitat, mantenint una oferta molt rica, amb 49 estils de cuina recollits en la guia enguany, els nostres inspectors han notat un veritable desenvolupament de la cuina japonesa des de fa tres anys. En efecte, cada vegada més xefs japonesos trien obrir a Hong Kong una sucursal dels seus restaurants “, ha comentat Michael Ellis, director internacional de les guies MICHELIN. “El fenomen es reflecteix en la selecció 2017 de la guia MICHELIN, com en el cas de Kashiwaya, un restaurant d’Osaka que obté aquest any dues estrelles per la seva direcció de Hong Kong, o de les dues taules originàries de Tòquio, Sushi Wadatsumi, que manté la seva estrella aquest any i Sushi Tokami, que l’aconsegueix per primera vegada “.

La guia MICHELIN Hong Kong Macau recompensa 41 restaurants amb una estrella a Hong Kong, entre ells, 7 l’obtenen per primer cop, de tots els estils. Com VEGI, inicials dels propietaris (Vicky, en cuina i Antonio, al bar), una taula que proposa plats especialment estudiats, originals i molt ben executats; Epure, un restaurant elegant que ofereix cuina francesa contemporània; IM Teppanyaki & Wine, on els clients poden instal·lar-se al bar per gaudir d’una experiència multisensorial i degustar saborosos plats japonesos compostos per ingredients de primer nivell; Beefbar, un restaurant steakhouse o també de les taules cantoneses Spring Moon i Yat Tung Heen.

A Macau, 12 restaurants aconsegueixen una estrella, entre ells tres nous: Lai Heen, Peal Dragon i Ying, tots proposen cuina cantonesa.

A més, 75 restaurants han estat reconeguts amb un Bib Gourmand, una distinció atribuïda pels inspectors a aquelles adreces que proposen un menú de qualitat compost per tres plats a un preu màxim de 300 HKD (uns 35 euros).

Finalment, respecte a la categoria Street food, 21 adreces de Hong Kong i 12 de Macau s’han vist seleccionades aquest any, una elecció que reflecteix l’estil de vida i el panorama gastronòmic local.