LA GUIA MICHELIN I TERRA DE GUST S'UNEIXEN PER POSAR EN VALOR LA GASTRONOMIA DE CASTELLA I LLEÓ

LA GUIA MICHELIN I TERRA DE GUST S’UNEIXEN PER POSAR EN VALOR LA GASTRONOMIA DE CASTELLA I LLEÓ

Els xefs de Castella i Lleó referenciats a la Guia MICHELIN s’han reunit en un acte on van recollir les seves preuades jaquetes curtes. La comunitat castellà i lleonesa compta amb un total de 85 restaurants reconeguts en l’última edició de la Guia MICHELIN.

Terra de Sabor, marca de garantia i qualitat dels productes agroalimentaris de Castella i Lleó, i la Guia MICHELIN visiten a alguns dels millors restaurants de la regió.
Amb un total de 85 restaurants reconeguts en l’última edició de la Guia MICHELIN Espanya i Portugal, Castella i Lleó passa per ser una de les comunitats amb major riquesa gastronòmica d’Espanya. Per celebrar el moment que viu la gastronomia de la Comunitat la Guia MICHELIN s’ha unit a Terra de Sabor, marca de garantia i qualitat dels productes agroalimentaris de la comunitat castellà i lleonesa. Després de recórrer alguns dels millors restaurants de la zona, MICHELIN ha lliurat les jaquetes curtes als xefs inclosos en la seva Guia.

En l’acte de lliurament han estat presents la majoria dels xefs que ostenten un guardó a la Guia MICHELIN Espanya i Portugal 2021. Dels 85 restaurants premiats, 13 d’ells compten amb una Estrella Michelin, 18 estan en la categoria de Bib Gourmand, 54 són restaurants ‘El Plat MICHELIN’ i altres 2 establiments també tenen l’Estrella Verda MICHELIN. Entre tal selecció d’establiments dels inspectors Michelin han pogut destacar una àmplia gamma de tipus de cuina, des de les més creatives fins a les més tradicionals, el factor comú és l’habilitat per traslladar els plats l’amor per la seva terra.

Des del seu naixement l’any 2009, Terra de Sabor ha aconseguit convertir-se en una ensenya de referència dins dels aliments de qualitat de tot Espanya, aconseguint una gran notorietat entre el consumidor final i amb un excel·lent reconeixement per part dels professionals de el sector agroalimentari . Ara, en col·laboració amb la Guia MICHELIN, ha fet un pas endavant en el suport a la gastronomia de Castella i Lleó amb una acció en la qual desitja descobrir a el món els millors secrets gastronòmics de la Comunitat.

Una selecció de periodistes d’àmbit nacional, especialitzats en gastronomia i viatges, acompanyats per la Guia MICHELIN i Terra de Sabor, van realitzar un exclusiu cap de setmana per la zona de la Ribera d’el Duero a la província de Valladolid, escenari perfecte i exemple superlatiu de l’ bon menjar i el bon beure. Després de visitar establiments tan reconeguts com Refetor (un Estel MICHELIN i Estrella Verd MICHELIN), Ambivium (un Estel), Taller (un Estel) o La Botica (un Estel i Estrella Verda), la immersió per la Comunitat va concloure amb un esdeveniment de lliurament de jaquetes curtes, organitzat a Abadia Retuerta Le Domaine, on els assistents van poder gaudir també d’un còctel preparat pel restaurant Blat (un Estel MICHELIN) de Valladolid.

L’acte de lliurament va estar presidit per Alfonso Fernando Fernández Mañueco, President de la Junta de Castella i Lleó, que va voler mostrar el seu suport a el sector: “Terra de Sabor i Guia Michelin volen així ressaltar l’excepcional treball que fan els nostres cuiners posant en valor els aliments que produeixen els nostres agricultors i ramaders i transforma la nostra indústria agroalimentària. Sens dubte, són els millors ambaixadors de la qualitat agroalimentària de Castella i Lleó i per això volem reconèixer en aquest homenatge conjunt “.

En les seves paraules, Miguel Pereda, director de Vendes i Màrqueting Food & Travel de Michelin Espanya i Portugal, va destacar: “Hem convocat els 85 restaurants de Castella i Lleó de la Guia MICHELIN 2021 per celebrar i reconèixer el talent dels seus xefs. Sabem que aquesta zona, la Ribera d’el Duero, és només un trosset de la increïble riquesa de la regió. La intenció, tant de la Guia com de Terra de Sabor, és que aquest només sigui el primer episodi d’altres que tindran lloc per tota la Comunitat. En les properes setmanes estrenarem un vídeo que recollirà els millors moments d’aquest viatge. Us animem a veure-ho en els canals online de la Guia MICHELIN i de Terra de Sabor “.

També va assistir a l’acte la directora general de Michelin Espanya i Portugal, Maria de la Pau Robina, que va declarar: “Aquest reconeixement als xefs és necessari i merescut, perquè són una força tractora de l’economia, ajuden a el desenvolupament de l’turisme, són part de la identitat de la regió i tenen la capacitat de fer-nos gaudir. I els va animar a que la qualitat de l’oferta gastronòmica vagi unida d’un compromís amb la sostenibilitat, duent a terme iniciatives en els restaurants que contribueixin a la preservació de l’entorn “.

Sobre la unió entre la Guia MICHELIN i Terra de Sabor

La Guia MICHELIN ha volgut mostrar el seu suport a la gastronomia de Castella i Lleó colaborando amb Terra de Sabor per crear una experiència gastronòmica total en què s’ha posat en valor el nivell de la cuina de la Comunitat, expressada a través de la riquesa dels seus productes i el talent dels seus xefs. Valladolid i la Ribera de Duero han estat els protagonistes d’aquesta primera immersió culinària per la zona en un exclusiu viatge de quatre jornades en què la gastronomia de Castella i Lleó va quedar perfectament representada per xefs i establiments de l’màxim nivell.