La guia MICHELIN Nordic Countries 2017

La guia MICHELIN Nordic Countries 2017

Michelin ha presentat la nova selecció de la guia MICHELIN Nordic Countries 2017, que compta amb 274 restaurants situats a Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia i, com a novetat, a Islàndia i les Illes Fèroe.

“Estem encantats d’expandir la nostra selecció a l’altre de dels països nòrdics i ampliar encara més el territori que cobrim amb la inclusió d’Islàndia i les Illes Fèroe”, ha comentat Michael Ellis, director internacional de les guies MICHELIN. “Els nostres inspectors han descobert amb plaer la qualitat de l’escena culinària de Reykjavik i han concedit a Dill el primer estel atorgada a Islàndia. A les Illes Fèroe, el restaurant KOKS els ha impressionat per la seva utilització dels productes locals i les tècniques tradicionals, com el fumat i la salaó, el que li ha valgut per aconseguir un estel MICHELIN “.

La selecció de 2017 inclou dos nous establiments amb dues estrelles: Vollmers, en Malmö (Suècia) i Henne Kirkeby Kro, en Henne (Dinamarca). “Estem encantats per haver atorgat dues estrelles a aquests dos restaurants que s’incorporen a la guia MICHELIN”, ha dit Rebecca Burr, redactora en cap de la guia MICHELIN Nordic countries 2017. “Mats Vollmer serveix una cuina moderna i magníficament innovadora en el seu encantador restaurant . En Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham proposa plats clàssics sublims, que són un himne a l’agricultura local i atrauen clients des de barris llunyans ».

En la categoria d’una estrella, Dinamarca guanya quatre nous restaurants: 108, a Copenhaguen, Domestic, a Aarhus, Tu Trin Ned, en Fredericia, a la zona oriental de la península de Jutlàndia, i Slotskøkkenet, en Dragsholm Slot, a la ciutat de Horve.

A Suècia, Imouto, a Estocolm, i Sture, en Malmö, aconsegueixen una estrella, mentre que a Noruega, Sabi Omakase rep la seva primera estrella i s’uneix a RE-NAA com restaurants amb estrella a Stavanger.

Michelin també ha donat a conèixer la llista d’establiments reconeguts amb un Bib Gourmand, categoria que destaca aquelles taules que ofereixen una bona relació qualitat-preu. Aquesta distinció, que el seu prestigi està creixent a tot el món, és apreciada tant pels restauradors com pel públic en general, ja que recompensa la cuina local ben feta i a bon preu. En la selecció de 2017, s’han incorporat com Bib Gourmand els restaurants Anarki (Copenhaguen), Matur og Drykkur (Reykjavík) i Cirkus at More Bistro et Namu (Malmö), de manera que el total de Bib Gourmand als països nòrdics és de 33 establiments.