MADRID ACOLLIRÀ LA GALA DE PRESENTACIÓ DE LA GUIA MICHELIN ESPANYA & PORTUGAL 2021

MADRID ACOLLIRÀ LA GALA DE PRESENTACIÓ DE LA GUIA MICHELIN ESPANYA & PORTUGAL 2021

Madrid compta amb un atractiu turístic i un panorama gastronòmic que, per si sols, justifiquen la seva elecció, per tercera vegada, com a ciutat per a la celebració de la Gala de presentació de la Guia MICHELIN Espanya & Portugal 2021.

La capital d’Espanya ja va ser l’escenari de presentació de la Guia en 2010, amb motiu del seu centenari; i posteriorment també en 2013.

En aquest exclusiu esdeveniment, que tindrà lloc el proper 30 de novembre, es desvetllaran totes les novetats de la publicació més esperada de l’any, amb una selecció que només és possible gràcies a l’intens treball realitzat per l’equip d’inspectors MICHELIN. Una guia la primera edició per a Espanya i Portugal es va llançar el 1910, just deu anys després de la seva primera publicació a França, i que segueix evolucionant amb el transcurs dels anys per, al costat de la seguretat i prestacions dels pneumàtics MICHELIN, mantenir-se com la companya de viatge indispensable a l’hora d’oferir als viatgers l’experiència més completa.

Gresol de procedències i cultures, Madrid és molt més que els seus monuments o els seus magnífics museus. La regió madrilenya, que va rebre el 2019 un total de 7,6 milions de turistes forans, bat rècords any rere any i es manté al capdamunt de el rànquing pel que fa a creixement de l’turisme internacional a Espanya. Els turistes que visiten la capital gaudeixen de el ric patrimoni històric i artístic d’una ciutat cosmopolita i vital, moderna i alhora clàssica, que els acull amb els braços oberts. Qui no hagi tingut l’ocasió d’admirar les seves lluminosos cels blaus, passejar pels carrerons d’un dels cascs antics més importants d’Europa, viure la permanent animació de la Gran Via i de la nit madrilenya, no tindrà una idea real del molt que la ciutat pot oferir, encara que hagin sentit mil i una vegades la famosa dita “de Madrid a el cel”. Una frase sovint utilitzada per referir-se a Madrid com una ciutat encantadora, animada i plena de personalitat.

El panorama gastronòmic que ofereix Madrid també atresora una varietat capaç de satisfer els paladars més exigents. Coneguda tradicionalment pels bars de tapes i les seves fondes, la ciutat ha vist, però, com l’alta gastronomia ha adquirit un desenvolupament sorprenent en els últims temps. Delicioses cuines internacionals de països exòtics i no tan exòtics, així com cuines de totes les comunitats autònomes d’Espanya tenen representació en aquest ric horitzó gastronòmic que s’ha convertit en un dels atractius més importants de la capital i un element diferenciador a l’hora de atreure viatgers. Entre els 106 establiments seleccionats per l’edició 2020 de la Guia a la Comunitat de Madrid, s’inclouen 24 restaurants amb estrelles Michelin i 18 amb la distinció Bib Gourmand.

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, destaca la importància que aquest esdeveniment se celebri a la capital d’Espanya, a el temps que subratlla els valors de la ciutat: “Per Madrid és un honor acollir per tercera vegada la Gala de Presentació de la Guia MICHELIN Espanya & Portugal. L’elecció és conseqüència de l’aposta de la ciutat i el seu sector hostaler per la cuina de qualitat; no en va un dels grans reclams de Madrid és la seva gastronomia. La nostra oferta és heterogènia, de qualitat i en constant transformació. Madrid compta amb més de 3.000 locals on degustar una interminable varietat culinària, des de bars castissos i centenaris a locals moderns, des barres de pinxos a mercats tradicionals, des d’espais alternatius a restaurants de xefs consagrats. Tots contribueixen a posicionar Madrid com un de les primeres destinacions de el món en restauració “.

Martínez-Almeida també es refereix a la importància de donar suport a el sector gastronòmic per contribuir a una ràpida recuperació: “Tots aquests negocis estan passant ara per uns moments difícils, de manera que des de l’Ajuntament hem de donar suport a qualsevol iniciativa que contribueixi a la seva reactivació i a l’ impuls turístic, cultural i econòmic de Madrid. La Gala de presentació de la Guia MICHELIN és l’esdeveniment de la gastronomia nacional per excel·lència i la seva celebració a la nostra ciutat, al costat d’altres iniciatives amb la gastronomia també com a protagonista, faran de Madrid la capital mundial de la gastronomia durant l’últim semestre del 2020 i 2021 “.

Per la seva banda, Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, declara: “Celebrem l’elecció de Madrid com a lloc per presentar la Guia MICHELIN Espanya & Portugal 2021, el que corrobora la nostra referència internacional en gastronomia i la dels nostres productes autòctons, al costat dels millors ambaixadors: els nostres xefs. La Comunitat de Madrid dóna suport a aquest esdeveniment amb el qual també potenciar el turisme gastronòmic, clau per al de proximitat i el dels prop de 8 milions de persones que ens visiten cada any “.

La directora general de Michelin Espanya Portugal, Mª Paz Robina, posa en relleu la dificultat a la qual s’està enfrontant el sector: “En Michelin som conscients dels difícils moments als quals s’enfronta el sector turístic i de la restauració a Espanya i Portugal, que està sent dels més castigats per aquesta crisi sanitària i econòmica. Un sector que no només és un dels motors econòmics del nostre país, sinó que és sinònim de riquesa cultural i social, formant part de la nostra identitat. El nostre desig és que la normalitat torni de la manera més ràpid i segur possible i que els clients de tot el món gaudeixin de nou amb el gran talent dels nostres xefs. L’alta cuina dóna prestigi i ajuda a millorar el model turístic “.

Mª Paz Robina també mostra el suport de Michelin a el sector per superar de la millor manera possible una crisi social davant la qual restauradors i xefs han respost demostrant el seu compromís, esforç i capacitat d’innovació: “Mentrestant, volem mostrar el nostre suport i estar a l’ costat dels nostres restauradors, xefs i hostalers donant-los, un any més, la visibilitat nacional i internacional que mereixen. És la millor manera de posar en valor la nostra cultura culinària i ajudar a la tan necessària activació de l’consum. En una cerimònia innovadora, que s’adaptarà a la situació de moment prioritzant la seguretat de tots, tal com ha fet Michelin en totes les seves actuacions des del principi de la crisi, aconseguirem que, en un any tan atípic, les Estrelles Michelin brillin més que mai, aquest cop al cel de Madrid “.

Per la seva banda, el director Internacional de les Guies MICHELIN, Gwendal Poullennec, explica així el compromís de Michelin amb el turisme i la gastronomia de qualitat com a pilar en l’estratègia de la companyia a l’hora d’oferir als usuaris experiències úniques: “La raó de ser de la Guia MICHELIN és recomanar restaurants que són l’ànima de les nostres ciutats i comunitats. En aquesta difícil situació sense precedents, la nostra missió és tornar a connectar als comensals amb els restaurants. Les nostres seleccions seran equitatives i consistents per al 2021. Aprofitarem els nostres llocs web i serveis digitals. No hi ha motiu de preocupació, les Estrelles Michelin, així com totes les nostres distincions, significaran el mateix en 2021, com sempre ho han fet. “