LA GUIA MICHELIN KYOTO OSAKA 2017

Els 419 restaurants i 78 hotels recollits reflecteixen la diversitat gastronòmica de les dues ciutats.

La selecció amb les millors propostes de Kyoto i Osaka està disponible en versions japonesa i anglesa en la nova plataforma digital Guia MICHELIN JAPÓ.

Michelin ha publicat la nova selecció de la guia MICHELIN Kyoto Osaka 2017, que presenta els millors hotels, ryokans i restaurants de Kyoto i Osaka. En la selecció 2017, dos restaurants japonesos de Kyoto, Ifuki i Noguchi obtenen una segona estrella, elevant el total de restaurants de dues estrelles de Kyoto i Osaka a 46.

Dos ryokans i 132 restaurants, incloent 12 nous, integren la llista d’establiments d’una estrella. Quatre d’ells es troben a Kyoto: Aka, que serveix cuina espanyola, Kinobu i KOKYU, que proposen tots dos cuina japonesa, i, finalment, Tingues-yu, especialista en tempura. Els altres 8 nous restaurants d’una estrella de la guia MICHELIN 2017 se situen a Osaka: Pierre, que ofereix cuina francesa, Again, especialitzat en kushiage, Choraku i Tominoya, que serveixen cuina “oden”, Shiotsu i Nakatani, especialitzats en preparació de sushi, Terada, un restaurant que ofereix cuina japonesa, i, finalment, Ishii, especialitzat en yakitori.

La selecció de la guia MICHELIN Kyoto Osaka inclou igualment 232 restaurants Bib Gourmand, dels quals, 55 aconsegueixen la seva distinció per primera vegada (20 a Kyoto i 35 a Osaka). El Bib Gourmand recompensa els establiments que ofereixen una cuina de qualitat per a un màxim de 5.000 iens (uns 43 euros). Aquest reconeixement reflecteix igualment la tendència cada vegada més important de proposar una restauració a preus més moderats, en un marc més informal i amistós. L’any anterior només estaven recollides en la categoria Bib Gourmand la gastronomia francesa, italiana i washoku, tradicional japonesa. Aquest any, la selecció s’ha ampliat a tots els tipus de cuina.

“La nostra selecció demostra la diversitat culinària i la constant evolució de la gastronomia de Kyoto i Osaka, encara que aquestes dues ciutats són ben conegudes des de fa temps per la seva deliciosa cuina tradicional, el washoku”, ha declarat Michael Ellis, director internacional de les guies MICHELIN . “Com a prova d’aquesta diversitat, la guia MICHELIN inclou actualment 32 tipus de cuina, com izakaya, soba, sushi, udon, Obanzai, oden, okonomiyaki, tempura o takoyaki. Dues noves cuines s’incorporen a la guia: “caijan” i “pakista”, que enriqueixen la nostra selecció i reforcen el seu interès “.

La guia MICHELIN Kyoto Osaka 2017 recull 497 establiments, d’ells, 51 són hotels, 27 ryokans i 419 restaurants. Aquesta selecció comprèn:

-10 Restaurants tres estrelles: 7 a Kyoto, 3 a Osaka

-45 Restaurants dues estrelles: 25 a Kyoto, 20 a Osaka i 1 ryokan a Kyoto

-132 Restaurants un estel: 64 a Kyoto, 68 a Osaka i 2 ryokans a Kyoto

-232 Restaurants Bib Gourmand: 90 a Kyoto, 142 a Osaka.