LA GUIA MICHELIN NEW YORK CITY 2017

Sushi Inoue, primer restaurant amb estrella del barri de Harlem.

Michelin ha presentat la nova la guia MICHELIN New York City 2017, que selecciona 857 establiments, d’ells, 77 restaurants amb estrella. En aquesta edició, Aska obté dues estrelles i 12 noves direccions aconsegueixen per primera vegada una estrella.

En la selecció de 2017, totes les taules de tres estrelles conserven la seva distinció: Brooklyn Fare, Eleven Madison Park, Jean-Georges, Le Bernardin, Massa i Per Es.

Situat a Brooklyn a l’ombra de l’emblemàtic pont de Williamsburg, Aska aconsegueix dues estrelles a la guia MICHELIN New York City 2017. Després de la seva renovació i el seu canvi cap a una cuina més gran i espaiosa, que sembla fer florir encara més el talent del xef Frederik Berselius i de la seva hàbil equip, Aska proposa una cuina contemporània d’influències escandinaves.

The Modern, situat a Midtown, al Museum of Modern Art, conserva, per la seva banda, els seus dos estrelles. Aquest famós restaurant novaiorquès ha tingut un gran èxit, tot i haver tancat provisionalment les seves portes aquest estiu per renovar completament la cuina i modernitzar la sala.

En aquesta edició, 12 nous establiments aconsegueixen aquest any la seva primera estrella, com La Sirena i Ushiwakamaru, tots dos a Chelsea. La Sirena és l’últim projecte gastronòmic del cèlebre xef Mario Batali, que ha triat l’xef Josh Laurano, format a l’Posto i Babbo, per elaborar un menú italià a l’estil novaiorquès. Mentrestant, a Ushiwakamaru, que s’ha traslladat aquest últim any a Chelsea, el xef Hideo Kuribara es manté al comandament d’aquest establiment especialitzat en sushi.

Signe de l’evolució del panorama gastronòmic novaiorquès i, especialment, de l’enorme dinamisme de Harlem, que viu una profunda renovació, aquest barri compta per primera vegada amb un restaurant amb una estrella a la guia MICHELIN: Sushi Inoue, una taula japonesa del Shinichi Inoue , nascut a Nagasaki i mestre incontestable en matèria de sushi, que proposa particularment uns extraordinaris omakases.

Al districte financer de Manhattan, L’Appart es veu distingit també amb una estrella. Dirigit pel xef Nicolas Abello, format amb grans xefs com Gérard Vie, Pierre Gagnaire o Daniel Boulud, el restaurant proposa un refinat menú francès en constant evolució.